Charakter dobrej restauracji tworzony jest przez setki mniejszych i większych rzeczy, wykorzystywanych przez gości, obsługę czy też stanowiących wystrój pomieszczeń. Unikalność zastosowanych rozwiązań wpływa na sposób postrzegania miejsca przez stałych bywalców oraz nowych klientów.


Piękno tkwi w szczególe

Jednym z przedmiotów o niewielkim rozmiarze, ale sporej istotności są notesy, z jakich korzystają kelnerzy. To

bardzo istotne elementy wyposażenia, ale ich użyteczność nie może usprawiedliwiać braku dbałości o formę. Żeby uczynić z notesu rzecz atrakcyjną wizualnie, ukrywa się go w specjalnie dobranym etui. Zaprojektowane przez profesjonalnego grafika etui na notesy kelnerskie będzie nie tylko prezentowało się jako wyrób dobrej jakości, podkreślający dbałość o szczegóły, ale może też stać się elementem wyróżniającym restaurację. Projekt powinien uwzględniać coś charakterystycznego dla placówki, zawierać np. logo, dobrze komponować się z wystrojem wnętrz i odzieżą kelnerów. Przy okazji każdy indywidualny rys sprawdzi się równie dobrze, zwłaszcza jeśli wszyscy kelnerzy korzystać będą z takich samych etui.

Wysokiej jakości dodatek

Na przedmiocie, który będzie tak często używany, nie powinno się oszczędzać np. w kwestii jakości wykończenia. Gotowy projekt, zawierający szczegóły pozwalające rozpoznać markę (logo, napisy, inne znaki graficzne), przekazuje się do drukarni oferującej wysoką jakość wydruku. Tego rodzaju usługi dostępne są online i pozwalają samodzielnie doprecyzować każdy z aspektów. Dla zapewnienia etui najwyższej estetyki często wykonuje się druk na papierze kredowym. Połyskująca powierzchnia wygląda bardziej elegancko i lepiej opiera się ewentualnym zanieczyszczeniom oraz konsekwencjom regularnego używania. Wyposażenie wszystkich pracowników bezpośredniej obsługi klienta w podobne bądź identyczne etui wpływa na sposób prezentacji marki. Nie jest to kujący w oczy marketing, ale delikatne wskazanie zalet placówki i podkreślenie pewności dobrej obsługi klientów, co jest bardzo istotne w tej branży.